Kulmapigmentoinnit

3D Microblading

3D Microblading on kestopigmentointimenetelmä, jossa ihon tyvisolukerrokseen (epidermiksen ja dermiksen väliin) viedään väripigmenttiä. Microblading-tekniikalla jäljitellään oikean karvan vahvuutta, muotoa ja suuntaa. Tällöin lopputuloksesta saadaan mahdollisimman luonnollinen. Pigmentin väri valitaan ihosi ja hiustesi sävyn mukaan, toiveesi huomioon ottaen. Aloituskerralla varataan noin neljän viikon päähän lyhyempi touch up -hoitokerta, jolloin lopputulosta voidaan vielä hienosäätää tarpeen mukaan, sekä pigmenttiä vahvistaa. Vahvistuskerralla korjataan myös mahdolliset kohdat, joihin pigmentti ei ole tarttunut. Tämän touch up -kerran jälkeen nähdään kulmien lopullinen tulos. Microblading on siis kaksivaiheinen toimenpide, eivätkä kulmasi ole valmiit ennen vahvistuskäsittelyä.

3D Microblading Kestopigmentointi Tampere 2

Työvälineenä käytetään kynää, johon asetetaan terä, jossa on noin 10-20 ohutta neulaa. Teränä voidaan käyttää esimerkiksi U-mallista tai viistossa olevaa, riippuen millaista jälkeä ja lopputulosta haetaan. Terät ovat aina kertakäyttöisiä.

Microblading-tekniikalla tehty pigmentointi ei ole ikuinen. Väri pysyy ihossa noin vuoden mutta joillakin jopa pidempään. Värin pysyvyyteen vaikuttaa mm. ihon kuivuus/rasvaisuus, ihon uusiutuminen, tietyt lääkkeet, tietyt lisäravineet (esim. Omega-3), sairaudet sekä ulkoiset tekijät.

Tämä tarkoittaa, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi käsittely n. 10-12 kuukauden jälkeen ensilaitosta.

Huomioithan ennen kestopigmentoinnin ottoa:

  • Kerro aina tekijälle sen hetkinen terveydentilasi sekä mahdollisista sairauksista ja lääkityksistä. Nämä asiat saattavat vaikuttaa kulmien pysyvyyteen tai siihen, voiko sinulle tehdä microblading-toimenpiteen.
  • Käsittelyä ei suositella, jos olet raskaana, imetät, sinulla on diabetes tai jokin lääkekuuri, kuten antibiootit, verenohennuslääkkeet tai aknen hoitoon tarkoitettu isotretinoiini-lääkitys. Myös jotkut sairaudet, kuten verenvuototauti, estävät microblading-kulmien ottamisen.
  • 48 tuntia ennen toimenpidettä tulisi välttää alkoholia sekä kipulääkkeitä, kuten ibuprofeiinia ja aspiriinia, koska ne ohentavat verta.
  • Paranemisvaiheen aikana kulma-alueella tulee välttää meikkiä, voimakkaita pesuaineita, aurinkoa, solariumia, hikoilemista, saunomista sekä uimahallissa uimista.
  • Ennen laittoa ja heti sen jälkeen tulisi välttää A-vitamiinia sisältäviä tuotteita kuten anti-age–tuotteita, koska ne voivat olla haitaksi pigmentin pysymiselle.

Mitä Shading on?

Shading on Microbladingin yhteydessä tehtävä varjostustekniikka, jossa kulmia väritetään pigmentointivärillä yksittäisten piirrettyjen karvojen lisäksi. Tekniikalla voidaan tehdä näyttävämpi ja meikatumman näköinen lopputulos. Shadingilla voidaan myös muokata vanhaa pigmentointia tai tatuointia jos pelkkä microblading ei sitä peitä.

Pigmentoinnin ja microbladingin poisto

Poistokäsittelyitä tarvitaan yleensä noin 1-3 kertaa. Kestopigmentointien ja microblading -kulmien poisto on aina prosessi, johon vaikuttavat seuraavat asiat ja hoitokertojen määrä riippuu niistä:
  • Ihossa olevan väripigmentin tiheys
  • Pigmentointikertojen määrä
  • Pigmentin syvyys
Sillä kuinka vanhat, tai mitä pigmenttiä on käytetty ei ole poiston kannalta merkitystä.
IQ PIGMENT REMOVER poisto perustuu emäksisyyteen ja koostuu samankaltaisista aineista joista pigmentitkin. Se viedään ihoon pigmentointilaitteen avulla. Samankaltaisten ominaisuuksien vuoksi IQ pigment removerin metallioksidit houkuttelevat hyvin pigmentin pintaan.
Kun IQ pigment remover on kosketutuksissa pigmenttiin, emulsio imeytyy vähitellen niihin ja työntyy ihon pinnalle. IQ Pigment Removalin etuja on sen tehokkuus kaikenlaisille pigmenteille, toimenpiteen hyvä siedettävyys sekä nopeat tulokset ja edullinen hinta.
Paranemisaika kasvojen alueella on noin 6-8vk, ennenkuin seuraavaa käsittelyä voidaan tehdä. Käsitelty alue punertaa paranemisvaiheen ja rupi iholla pysyy 1-2vk. Saunomista, uimista ja hikoilua tulee välttää tuona aikana.

Varaa aikasi, ota yhteyttä tai tule ilmaiseen konsultaatioon

Ensimmäiselle käynnille varataan aina riittävästi aikaa toimenpiteen suunnittelulle ja mahdollisille kysymyksille. Mahdollista on myös varata ilmainen konsultointiaika toimenpiteen suunnittelulle. Konsultointi voidaan hoitaa myös etänä esimerkiksi sähköpostitse minttu.koort@unity.fi tai puhelimitse 0451536869 (Minttu).

Katso kuvia Instagramissa #microbladingbyminttukoort