Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettiten toimenpide, jolla hoidetaan erilaisia iho-ongelmia. Kuorinnat valitaan aina ihon tarpeen tai sen ongelmien mukaan. Yksittäisillä kuorinnoilla voidaan kirkastaa ja tasoittaa ihoa, mutta sarjahoidoilla saadaan parempia ja pitkäkestoisempia tuloksia. Kemialliset kuorinnat kiinteyttävät, tasoittavat ja heleyttävät ihon pintaa sekä parantavat ihon laatua. Kuorinnoilla voidaan hoitaa myös aknea sekä niistä aiheutuneita arpia, ihon pigmentointia, ihon epäpuhtauksia tai auringon aiheuttamia vaurioita, anti-age hoitona veltostunutta ihoa. Kemiallisessa kuorinnassa ihoon aiheutetaan hallittu vaurio, jonka parantuessa iho ylin kerros uusiutuu. Kuorinnan jälkeen iho on aiempaa tasaisempi ja napakampi eikä siinä näy pintajuonteita tai muita kauneusvirheitä.

Kemiallisen kuorinnan sarja aloitetaan yleensä miedoimmista hapoista, mikäli aiempaa kokemusta kuorinnoista ei ole. Sarjan edetessä valitaan vahvempia happoja, riippuen ihon kunnosta ja siitä mikä on hoidon tavoite. Kuorinnoilla voidaan hoitaa kasvot, kaula, dekoltee, selkä, kädet ja käsivarret. Lisätehoa hoitoihin saa yhdistämällä esimerkiksi mesoterapiaa tai pistoshoitoja.

Muutokset ihossa näkyvät jo heti ensimmäisen hoidon jälkeen ihon kirkastumisena. Parhaimmat tulokset saavutetaan muutamien päivien ja viikkojen aikana, koska kuorinta stimuloi ihon omaa uusiutumisprosessia.

Ollessasi epävarma ihostasi ja mikä hoito siihen sopisi, voit varata ilmaisen konsultointiajan ja suunnitellaan yhdessä sinun ihosi hoidon tarve. Hoito ja hoitosarja räätälöidään jokaiselle asiakkaalle erikseen. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Ensimmäinen konsultaatiokäynti on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Sarjahoitoon voidaan sisällyttää erilaisia kuorintoja erivahvuisilla hapoilla. Näin toimenpidesarjan aikana pystytään käsittelemään tehokkaasti kaikki ongelma-alueet.
Kemiallisissa kuorinnoissamme käytetään vain ammattikäyttöön tarkoitettuja aineita, jolloin hoidot ovat tehokkaita ja samalla turvallisia.

Rasvaisen, epäpuhtaan ja akneihon hoitoon sopivat mm. salisyylihappo-, mantelihappo- ja palorypälehappokuorinnat.

Huom! Mantelihappokuorinnan voi tehdä myös kesällä, koska se ei herkistä ihoa auringon UV-säteilylle.

Ihon antiage-hoitoihin sopivia kuorintoja ovat mm. glykolihappo- ja maitohappokuorinnat.

Esteet kemiallisille kuorinnoille ovat aktiivinen huuliherpes, aknelääkitys (Roaccuttan; ei kuorintoja 6 kuukauteen lääkekuurin jälkeen, tetrasykliinilääkitys vaatii lääkärin konsultaation)

Kuorinnat voidaan tehdä kerta hoitona, mutta suositus kuitenkin on 4-6 hoitokertaa 2-4 viikon välein.

Kemialliset kuorinnat ovat hyvin siedettyjä. Joskus ihoon saattaa ilmestyä parin päivän kuluttua hoidosta pientä kutinaa, punoitusta, näppylöitä ja kirvelyä. Nämä ovat luonnollisia ihoreaktioita ja kertovat ihosolujen tehokkaasta uusiutumisesta.

Kemiallisen kuorinnan jälkeen:

 • Ihonhoitotuotteiden aktiiviaineet imeytyvät ihoon aiempaa tehokkaammin
 • Ihon uusiutuminen nopeutuu
 • Ihosta tulee aiempaa sileämpi, kiinteämpi ja heleämpi
 • Talineritys tasapainottuu ja epäpuhtaudet vähenevät
 • Iho syväkosteutuu, jolloin kuivuudesta johtuvat juonteet häviävät
 • Ihossa alkaa muodostua uutta kollageenia ja elastiinia, jolloin iho kiinteytyy
 • Ihon sävy paranee, maksaläiskät ja muut pigmenttihäiriöt vaalenevat tuntuvasti

Kuorinnan jälkeen on hyvä välttää seuraavia:

 • Solarium ja auringon ottaminen (ainakin kahden viikon ajan)
 • Luomukosmetiikka (säilöntäaineettomuuden vuoksi saattavat sisältää mikrobeja)
 • Saunominen ja uiminen (kahden vuorokauden ajan)
 • Rankka liikunta ja hikoilu (kahden vuorokauden ajan)
 • Kuorivat kosmetiikkatuotteet ja muut kosmeettiset tehohoidot
 • Karvanpoisto (viikon ajan)

Varaa aikasi tai ota yhteyttä

Ajanvaraukset: nettiajanvarauksen kautta.
Jos on kysyttävää niin ole yhteydessä: Minttu Koort (Koulutettu kosmeettinen hoitaja) sähköpostitse minttu.koort@unity.fi tai puhelimitse 0451536869

Tutustu myös mesoterapiaan

Käytämme evästeitä tukeaksemme käyttökokemustasi sivuillamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.